De kortste weg naar kwaliteitsvlees: 036-535 7878.
Buffy en Dirk staan u graag te woord.
"Onze zorg voor kwaliteit en veiligheid
is prioriteit nummer 1."
Alles voor de veiligheid
Kwaliteitsbewaking en de zorg voor voedselveiligheid. Dat heeft bij ons prioriteit nummer 1. Zo mogen onze toeleveranciers ons alleen
hun vleesproducten leveren als zij werken volgens een voedselveiligheidssysteem, dan wel ISO 22000-, BRC- of IFS-gecertificeerd zijn.
Uiteraard kijken wij ook kritisch naar onze eigen dienstverlening. Zo mogen wij alleen vlees afnemen van leveranciers die EG-erkenning hebben. Een overzicht:
HACCP-systeem
Perier’s Vleesbedrijf garandeert de voedselveiligheid van haar vleesproducten. We beschikken hiervoor over een goed ingevoerd
HACCP-systeem (Hazard Analysis and Critical Control Points). Het is de basis voor managementsystemen die specifiek zijn ontwikkeld voor
voedselveiligheid. Met een HACCP maakt een bedrijf per productieonderdeel inzichtelijk wat de risico’s zijn en hoe het fouten voorkomt.
ISO 22000
Met de komst van ISO 22000 (de internationale standaard voor voedselveiligheid) is de systematiek van HACCP geïntegreerd met die van
ISO 9001, de meer algemene internationale norm voor kwaliteitsmanagement naar klanten. ISO 22000 bevat ook eisen in ‘food defense’:
het beveiligen van productiefaciliteiten tegen opzettelijke besmettingen. Wij voldoen volledig aan de wet- en regelgeving hieromtrent.
EG-erkenningsnummer
De Europese Unie (EU) heeft bepaald dat levensmiddelen die van dieren afkomstig zijn altijd een EG-erkenningsnummer moeten hebben.
Het geeft aan bij welke bedrijven de betreffende levensmiddelen verwerkt zijn. Perier’s Vleesbedrijf heeft het EG-erkenningsnummer: 3015.
Het laat zien dat wij, wat hygiëne betreft, onder toezicht staan van de EU. Het geeft ons bovendien het recht om producten te exporteren
naar andere EU-landen.
Toezicht van de NVWA
Ook staan wij onder toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die regelmatig en onaangekondigd controleert op
voedselveiligheid. De NVWA-inspecteur kijkt naar onder andere: